'בריא בראש'
עם תמר מונטג, נטורופתית ורוקחת טבעית.
והפעם: איך נגרום לילדים שלנו לשתות יותר מים טבעיים עם ויטמינים ולמה, באמת, כל כך חשוב לשתות מים?
חשיבות שתיית מים – בקיץ במיוחד!
מים מהווים את מרבית משקל הגוף, כ 60% ממשקל גופם של גברים ו 50% ממשקלן של נשים. הם מסייעים בהולכת חמצן ותזונה לתאי הגוף ומעבירים החוצה פסולת אל מערכת השתן; בנוסף הם עוזרים בספיגת האוכל במערכת העיכול ובאיזון טמפרטורת הגוף, בהתאם ההשלכות הישירות של היעדר שתייה הן עייפות, סחרחורות וכאבי ראש.
חשוב לדעת כי המרכז במוח המאותת על רעב ועל צמא נמצא באותו המקום במוח, לכן פעמים רבות אנשים נוטים לבלבל צמא עם רעב והולכים לנשנש משהו במקום לשתות קצת.
חשוב גם לציין כי לא מומלץ לשתות בזמן האוכל, עדיף לחכות 30 דקות אחרי הארוחה או לשתות לפני הארוחה על מנת לא לדלל את מיצי העיכול ולהפריע לתהליך עיכול המזון.
אז כמה מומלץ לשתות?
- כ- 2 ליטרים בממוצע בכל יום מימות הקיץ
- 1.5 ליטר בימי החורף
שימו לב שלא לשתות יותר מדי, כמו כל דבר, עודף אינו טוב. קפה אינו נחשב כשתיית מים, גם לא קולה או מיצים ומשקאות מוגזים אפילו לא תה ירוק. הקפאין הינו חומר משתן אשר מכניס אותנו דווקא למאזן נוזלים שלילי.
עוד סיבות (חשובות!) לשתות מים:
- חוסר שתיית מים בצורה מספקת לאורך זמן מוביל לגרימת מחלות רבות כגון התייבשות, אסטמה, אלרגיות, מיגרנות, לחץ דם ואבנים בכליות.
- שתיית מים לאורך היום עוזרת לגוף לחוש עירני וחיוני ואף עוזרת לעור להיראות צעיר ורענן. המים נספגים בשכבות העמוקות של העור ועוזרים לו לשמור על לחות וכך הוא נשאר בריא יותר לאורך זמן, ללא קמטים ובעל ברק.
- המים מסייעים בהגדלת נפח הצואה (באם אכלתם מספיק סיבים תזונתיים), מגבירים את תנועתיות המעי וכך מונעים מצבי עצירות.
- שתיית מים מונעת את התכווצות השרירים ותורמת לבנייתם. היא אף משפיעה על היכולת האירובית, מסת השריר והיכולת שלו לעבוד לאורך זמן רב יותר.
- כאשר לא שותים מספיק מים, איזור שלפוחית השתן מהווה מצע להתרבות של חיידקים פתוגניים העלולים לגרום לדלקת בדרכי השתן. שתיית מים מרובה מנקה ושוטפת את מערכת השתן ובכך מורידה את הסיכוי להתפתחות וגדילה של מצע חיידקי פתוגני.
אז איך לגרום לילדים ולעצמך לשתות את כל המים האלו?
זו האמת לא בעיה גדולה, וודאו כי תמיד יש לידכם בקבוק מים (500 מ"ל, שלא יהיה מאיים מדי), קבלו החלטה שאחת לשעה שותים חצי בקבוק, או לחילופין, כל פעם שרוצים לנשנש משהו, אז קודם כל שותים כמה שלוקים טובים.
דרך נפלאה נוספת לגרום לעצמנו לשתות מים זה פשוט להכין מים בטעמים. (שהם ממש לא המים בטעמים שקונים בחנויות ומלאים בסוכר ובחומרי טעם וריח).
למים עם פירות, ירקות וצמחים יש אין ספור יתרונות בריאותיים עבור הנפש והגוף שלנו.
אחד היתרונות המשמעותיים של מים בטעמים הוא נוגדי החמצון – פירות וירקות במגוון צבעים עשירים בנוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים), המסייעים בין היתר להאטת תהליכי ההזדקנות והגברת האנרגיות, כך שמים בטעמים הם דרך קלה לצרוך אותם ישר מהטבע. למעשה, כמעט 20 אחוז מהוויטמינים שהיינו יכולים לקבל מכוס מיץ סחוט – נקבל ממים בטעמים (ובהרבה פחות קלוריות).
אז איך מכינים מים בטעמים בבית?
- חותכים פירות לקוביות או עיגולים (תפוזים, לימונים, אפרסקים, תותים, פירות יער, אבטיח,אננס)
- מוסיפים עלים טריים או מיובשים כמו נענע, בזיליקום, גרניום, לואיזה, מליסה, עשב לימון, לבנדר וזוטה. אפשר לשלב גם פרוסות מלפפון, פרוסות ג'ינג'ר טרי, זסט של קליפת תפוז או לימון, פרחי היביסקוס וכיד הדמיון החופשית.
- מעבירים את הפירות, ירקות וצמחי התבלין לקנקן, מכסים במים ומשרים כשעה.
- לאחר כשעה מכניסים למקרר.
- נשמר כ-48 שעות בתוך המקרר.
דוגמאות לשילובים מעניינים:
- תפוזים, אוכמניות ולואיזה
- אבטיח ונענע
- לימון, ג'ינג'ר, מלפפון ונענע
- אשכולית אדומה ורוזמרין
- אננס ובזיליקום
- אוכמניות ולבנדר
- תפוזים ועלי היבסקוס
- אפרסקים ונענע
אני לא יודעת מה איתכם אבל אני כבר עכשיו בדרך למטבח להכין לי את הקנקן של היום 🙂
תמר מונטג / נטורופתיה ורוקחות טבעית.
מטפלת באמצעות תזונה טבעית, צמחי מרפא וארומתרפיה, מלווה ומייעצת לאורח חיים בריא, מנחת סדנאות אכילה בריאה וסדנאות בישול, רוקחת טבעית. לפרופיל של תמר מונטג >