שבוע 16 להריון - תינוק אבוקדו מתוק
שבוע 16 להריון שלך, כארבעה עשר שבועות מרגע ההפריה, והופה – נא להכין משקפי שמש, את מתחילה לזהור. 😉
שבועות הריון מתחילים כאן >
בכתבה זו נסקר את שבוע 16 להריון בנושאים הבאים:
התפתחות העובר שלך בשבוע 16 להריון; מה קורה אצלך פיזית ונפשית, והמלצות עבור שבוע זה. שיהיה במזל!
העובר שלך בשבוע 16 להריון
- למי קראת שמנמן
בשבוע השישה עשר להריון שומן מתחיל להיווצר מתחת לעור העובר שלך. השומן נוצר מתחת לעורו על מנת לשמור על חום גופו לאחר הלידה. - מה גודלו של העובר בשבוע 16 להריון?
בשבועות הקרובים העובר שלך יכפיל את משקלו ויוסיף לצמוח גם לגובה. ומה גודלו כעת, פחות או יותר? כרגע את מגדלת ברחם תינוק אבוקדו! כלומר, העובר שלך בערך בגודל של אבוקדו ממוצע. - מה עושה העובר ברחם בשלב זה?
העובר שלך מוצץ, בולע וממצמץ בעיניו. בן אדם קטן גדל לך ברחם. - איזה שיער שופע
הראש של העובר זקוף יותר כעת על הצוואר שלו, ויש לו שיער על הראש. אבל גם בדיקת האולטרסאונד המתקדמת ביותר לא תוכל לומר לך את צבעו של השיער. 😉 - עוד קצת פרופורציות
הרגליים של העובר כבר מפותחות ופרופורציונאליות לגודלו והעיניים שלו ממקומות כעת בקדמת ראשו, כפי שהן אמורות להיות (ולא בצידי ראשו כפי שהיו ממוקמות עד זמן לא רב). גם האוזניים של העובר מאוד קרובות למידת ההתפתחות הסופית שלהן. הוא אפילו התחיל לצמח ציפורניים באצבעות הרגליים. - לב העובר מתחזק
סביבתו הפנימית של העובר שלך מתפתחת גם היא מיום ליום, כאשר הלב שלו שואב יותר ויותר דם ככל שהוא מתפתח. בשלב זה לב העובר שואב כ- 25 ליטר דם בכל יום, וזה לא מעט עבור עובר קטנטן בגודל של אבוקדו.
צפי בסרטון וידאו - התפתחות העובר בשבוע 16 להריון
מה קורה איתך בשבוע 16 להריון?
- גודל הרחם שלך
הרחם שלך גדל ומגיע לאמצע הדרך בין עצם הפיוביק שלך לבין הטבור שלך. הרצועות שמחזיקות את הרחם במקום נמתחות ומתעבות, מה שעלול להרגיש לך ככאב בבטן התחתונה. הכאב יכול להיות עמום וכמעט בלתי מורגש, או חזק יותר, כמו התכווצויות שאת חשה לעתים בזמן קבלת הווסת שלך. - מתי מופיעים סימני מתיחה בהריון?
לא לכל הנשים ישנה נטיה להיווצרות סימני מתיחה. אבל אם לך יש את הנטייה הזו, בסביבות שבוע 16 להריון תוכלי לראות ניצנים קטנים של סימני מתיחה ההולכים וגדלים.ההבטן שלך גדלה ולכן העור שלך נמתח. במידה וגמישות העור שלך איננה גדולה, העור שלך לא מצליח למתוח עצמו כמו שצריך ולכן נוצרת מעין 'צלקת' במקום – זה סימן המתיחה. צבע סימני המתיחה בתחילה לבן, ועם הזמן הצבע משתנה לורוד אדמדם. - נוח לך יותר עם הגוף שלך?
ככל שאת מתקדמת בשלבי ההריון, עם התקדמות שבועות ההיריון שלך, כך יתכן ואת מרגישה מחוברת יותר להיריון שלך. ככל שאנו 'מחוברות' יותר להריון שלנו, כך נוח לנו יותר עם הגוף ההריוני שלנו שאיננו רגילות אליו בדרך כלל. - אחותי, את זוהרת
הכי כיף – אצל רוב הנשים העור נהיה זוהר – זהו "זוהר הריון". העור שלך נראה חלק יותר ויפה יותר, את אכן ממש 'זוהרת'. אבל איך? תודות להורמוני ההיריון וגם לעליה בנפח הדם אשר יחד גורמים לכך. - אוטוטו הבועיות הקטנות מתחילות…
ממש בקרוב תתחילי להרגיש את תנועות העובר שלך בתוך הרחם – את בטח מחכה לכך. סבלנות, גם זה יגיע. שימי לב: התנועות הראשונות של העובר שתרגישי בבטנך יכולות להרגיש כמו בועות קטנות בתוך הבטן. עם השבועות המתקדמים התנועות של העובר יהפכו יותר ויותר מורגשות. חלקם של הרופאים עודם סקפטיים, אך כיוון שישנן עדויות לתחושת הבועיות הללו בשבועות מוקדמים מאוד(1) נסי לשי לב לתחושה בבטן התחתונה שלך, באזור הרחם.
(1) "ואף בשבוע 12!" כך טוענת בהתלהבות מנהלת הפורטל שזה מה שקרה לה בדיוק – וכאשר שיתפה את הרופא שלה בעניין הוא טען שהיא מדמיינת, וזאת על אף שאין לו על מה לבסס את ממצאיו (שכן מעולם לא היה בהריון). ממצאים מתוך החוויות הפרטיות של הנשים מגלים כי התחושה של 'בועיות' קטנות מגיעה מוקדם מאוד, ואם מנסים להיות מודעים לה – הסיכויים להרגישה גדולים יותר. - ומה בפינת ההורמונים הפעם?
רמות גבוהות של הורמונים מביאות לשינויים במצבי הרוח שלך, ועל כן הם 'נעים' מפה לשם ומשם לפה. את עלולה לחוש סחרחורות ואפילו כאבי ראש שירגישו לעתים כמו מיגרנה של ממש. לעומת זאת, הבחילות שלך אמורות להיעלם כמעט. מצד שני, 'אמור' זה שם של דג. - החזה שלך מתמלא וגדל ואת עלולה לחוש בו רגישות לא נעימה. נסי להימנע ממגע עם בדים קשים. בד גמיש, עבה, רך וצמוד באופן רופף יכול להוות עבורך שכבת מגן שתעזור לך למנוע מגע רופף ולא נעים בשדיים.
- בנוסף, את עלולה להרגיש כאבים בגב התחתון.
צפי בסרטון וידאו - התפתחות העובר בשבועות 15-20
מה עלייך לעשות עכשיו?
- מה עם קצת בגדים נוחים, תגידי
בגדי הריון! זה הזמן להניח לבגדים הלא נוחים ולעבור ללבוש בגדי הריון, או לפחות בגדים אשר אינם לוחצים על הבטן. אל תבזבזי יותר מדי מהתקציב שלך בשלב הזה על בגדי הריון, כיוון שמידות הגוף שלך עומדות להשתנות המון בשבועות הקרובים. כל מה שתקני עכשיו כבר לא יעלה עלייך בשלב מאוחר יותר של ההיריון שלך, ואת לא רוצה להסתובב בתוך שק ענקי רק בגלל שהוא יתאים לך גם אחר כך. - סקירת מערכות – עד שבוע 16 להריון
את סקירת המערכות הראשונה של העובר מומלץ לעשות עד השבוע ה-16 להריון. כך שאם עדיין לא עשית ואת מעוניינת – זה בדיוק הזמן לגשת לעשות זאת.
גם בדיקת חלבון עוברי כרגע על הפרק. - "ואף על פי כן, נוע תנוע"
תנועה ופעילות גופנית חשובים עבורך עכשיו, מקודם, אחר כך, ותמיד. טפלי בעצמך כל הזמן, כשאת מטפלת בעצמך את מקלה על העובר שלך. - קמפרסי אותה
הרחם הגדל שלך גורם עתים למתיחה של הרצועות אשר מחזיקות אותו באגן. עקב המתיחה הזו את עלולה לחוש כאב פתאומי. כאב כזה יכול להגיע סתם כך, או בתנוחה מסויימת. אוף, מה עושים איתו? קומפרס חם יכול להקל על הכאב של מתיחת הרצועות, ולהרפות מעט את הרצועה המתוחה. אם את עדיין חווה אי נוחות כלשהי לאחר כמה שעות – גשי לטיפול מתאים. - מנעי כאב מיותר והתחזקי
יוגה לנשים בהריון / פילאטיס לנשים בהריון / טיפול במים ועוד – אלו יעזרו לך להימנע מכאבים מיותרים בתקופת ההריון שלך, ויביאו אותך ללידה בריאה וחזקה יותר ולכן – פחותת כאבים. - ועוד קצת:
– אל תרימי דברים כבדים.
– כדי לישון טוב יותר, שני על צדך השמאלי והשתמשי בכריות כדי לתת תמיכה טובה לגוף.
– אם זהו הריון ראשון שלך, חייך עומדים להשתנות מקצה לקצה. בשנתיים הראשונות יהיה לכם, כזוג, מעט זמן לבלות יחד – נצלי תקופה זו כעת לבילוי עם בן/בת זוגך, משום שזה בדיוק הזמן לקחת חופשה אחרונה כזוג ללא ילדים. מילה שלנו – נצלי את הזמן הזה ואל תקלי בזה ראש. את תודי לנו על זה אחר כך.
😉
בהצלחה!
קראי על התפתחות העובר ברחם לאורך כל שבועות ההריון:
שבוע הריון 1 + 2 אינם קיימים. קראי מדוע במדור שבועות הריון >
חודש ראשון להריון: שבוע 3 להריון // שבוע 4 להריון // שבוע 5 להריון // שבוע 6 להריון
חודש שני להריון: שבוע 7 להריון // שבוע 8 להריון // שבוע 9 להריון // שבוע 10 להריון
חודש שלישי להריון: שבוע 11 להריון // שבוע 12 להריון // שבוע 13 להריון // שבוע 14 להריון // שבוע 15 להריון
חודש רביעי להריון: שבוע 16 להריון // שבוע 17 להריון // שבוע 18 להריון // שבוע 19 להריון
חודש חמישי להריון: שבוע 20 להריון // שבוע 21 להריון // שבוע 22 להריון // שבוע 23 להריון
חודש שישי להריון: שבוע 24 להריון // שבוע 25 להריון // שבוע 26 להריון // שבוע 27 להריון
חודש שביעי להריון: שבוע 28 להריון // שבוע 29 להריון // שבוע 30 להריון // שבוע 31 להריון // שבוע 32 להריון
חודש שמיני להריון: שבוע 33 להריון // שבוע 34 להריון // שבוע 35 להריון // שבוע 36 להריון
חודש תשיעי להריון: שבוע 37 להריון // שבוע 38 להריון // שבוע 39 להריון // שבוע 40 להריון // שבוע 41 להריון // שבוע 42 להריון // מזל טוב! 🙂
עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:
כאבי גב בהריון ולאחר לידה: השינויים הפיזיולוגיים הגורמים לכאב.
תקופת ההריון היא תקופה מופלאה בה גוף האישה לוקח על עצמו גידול של תינוק, מה שמוביל לשינויים פיזיולוגיים רבים. לאורך
כמה משקל יורד בלידה? פירוט חלוקת המשקל בהריון.
חלוקת המשקל בהריון ממוצע ותקין: תינוק – 3300 גרם שליה
טבלת בדיקות הריון לביצוע במהלך כל שבועות ההריון.
אילו בדיקות צריך לעשות בהריון? טבלת בדיקות הריון שיש לעשות
דימום בתחילת הריון: מהן הסיבות לדימום? עד כמה הוא שכיח וכיצד ניתן למונעו?
מה את צריכה לעשות כאשר את מדממת בתחילת ההריון שלך?
אלכוהול, קפאין ועישון בהריון / מאת: קרן בינשטיין, מדריכת הכנה ללידה.
אלכוהול בהריון השפעת אלכוהול על העובר: "תסמונת אלכוהול עוברית" –