[bsa_pro_ad_space id=2]
שבוע 37 להריון - את יכולה לשמוח כאוות נפשך - העובר מוכן ללידה.
שבוע 37 להריון שלך, 35 שבועות מאז ההתעברות. שלושה שבועות בלבד נשארו עד למועד הלידה המשוער שלך!
שבועות הריון מתחילים כאן >
בכתבה זו נסקר את שבוע 37 להריון בנושאים הבאים:
התפתחות העובר שלך בשבוע 37 להריון; מה קורה אצלך פיזית ונפשית, והמלצות עבור שבוע זה. שיהיה במזל!
העובר שלך בשבוע 37 להריון
שבוע 37 להריון, 35 שבועות מאז ההתעברות, ועתה את כבר יכולה לשמוח כאוות נפשך, כיוון שהעובר שלך מוכן להיוולד.
הריאות של העובר שלך מפותחות מספיק על מנת לפעול היטב במידה וייוולד השבוע. ישנם תינוקות שזקוקים לעוד מעט זמן התפתחות עבור הריאות. קצת סבלנות, הרי נותרו לו עוד שבועיים 😉
העובר כבר מוכן ללידה ואין לו מקום עוד להמשיך ולגדול ללא סוף ברחם שלך. ולכן בהגיעו לזמן שבוע 37 להריון העובר מאט את קצב הגדילה שלו 'בבת אחת'. בנוסף, בקרוב על העובר לצאת החוצה דרך תעלת הלידה שלך – סיבה טובה מספיק כדי להוריד את קצב ההתפתחות, אחרת הוא יהיה גדול מדי מכדי לצאת בלידה וגינאלית. רוב העוברים מתחשבים בנו ואכן מאטים את קצב גדילתם, ויוצאים בלידה ואגינלית כפי שייעד להם הטבע. אל תדאגי – העצמות של העובר רכות וגמישות, מה שיקל עליו וגם עלייך את המעבר בתעלת הלידה.
צפי בסרטון וידאו - התפתחות העובר לעת שבוע 37 להריון:
מה קורה איתך בשבוע 37 להריון?
סוף ההריון כבר כאן, את ממש מריחה אותו קרב ובא. כל מיני מיחושים מגלים לך שהלידה שלך מתקרבת. קשה לך יותר ויותר לישון בלילה בגלל הבטן הגדולה, בגלל תזוזות העובר, בגלל הצורך לקום לשרותים. בגלל כל שאר המיחושים השונים בבטן וחוסר הנוחות הגדול שפוקדים כל אישה הריונית ממוצעת בשבוע מתקדם שכזה. הנשימה קשה לך, הכל כבד לך, את מתקשה לישון ואולי גם נגמרה לך הסבלנות להכול. כל הרגשות הללו הם בסדר גמור, את בסדר גמור. כך מרגישה אישה ממוצעת לקראת סוף ההריון שלה. מה עוד את מרגישה בעת זו של שבוע 37 להריון? צירי ברקסטון היקס באים והולכים, את מרגישה את הבטן שלך מתכווצת ומתקשה לפעמים למספר שניות ולפעמים ליותר מכך. זה אפילו יכול לכאוב. קשה לך, וזה מובן. תנסי לחשוב על הצד החיובי של העניין – הצירים הללו, צירי ברקסטון היקס, מכינים את הרחם שלך לקראת הצירים האמתיים שתחושי בעת הלידה. הגוף שלך נמצא ב'אימונים' לקראת רגע האמת, וכך צריך. מעבר לכך – זה מאפשר לך להבין מעט מתחושתו של ציר, וכשיודעים מעט מהעתיד להגיע – זה מעט מרגיע.
אם את לא חווה צירים מוקדמים זה גם בסדר, לא לדאוג. לפעמים לא תחושי צירים כלל ממש עד שתתחיל הלידה עצמה. גם זה קורה.
צפי בסרטון וידאו - התפתחות העובר בשבועות 28-37
מתי מומלץ ללכת לקורס הכנה ללידה?
בסביבות שבוע 28 להריון.ומתי צריך לסיים את הקורס ולהיות מוכנה ללידה?
לכל המאוחר בשבוע 36 להריון.מה עלייך לעשות כעת?
שבוע 37 אינו מאופיין בהנחיות מיוחדות.
- מעקב תנועות עובר: המשיכי לבדוק פעמיים ביום את תנועות העובר. תנועות עובר הינן אומדן מעולה לכך שהעובר שלך מרגיש טוב בתוך הרחם שלך. אם לא חשת תנועות לפחות פעמיים ביום, אכלי משהו מתוק. העובר עדיין לא זז? צרי קשר עם הרופא שלך. אך אל תדאגי, ברוב המקרים נשים מגלות כי הכול בסדר גמור עם העובר שלהן, והוא פשוט היה מעט ישנוני.
- ציוד לתינוק: האם רכשתם את כל הדברים שצריכים להיות מוכנים בביתכם יום אחרי הלידה? אם לא, קראי רשימה זו אשר מפרטת את רשימת הציוד הדרוש לתינוק בן יומו >
- מוכנות נפשית חשובה: בדקי עם עצמך היטב – האם את מוכנה ללידה? האם בן הזוג שלך מוכן ללידה? דברו על הציפיות שלכם מתהליך הלידה, על התמיכה שאת תזדקקי לה, על הדרכים בהן הוא יוכל להקל עלייך בעת הלידה, על מה את מעוניינת שהוא יעשה ומה את מעוניינת שהוא לא יעשה. זה חיסוך לשניכם עצבים מיותרים בעת הלידה! ;ׂ)
- הכינו בית בטוח: האם הבית שלכם מוכן לאכלוס של תינוק קטנטן? האם ניקית את האבק במקום בו רצית לשים את העריסה? האם קיבעתם לקיר את ארונית הספרים הכבדה שממוקמת מעל השטיח בסלון?
- מה תאכלו לאחר הלידה? זה הזמן לבקש מחברים ומשפחה שלא ישכחו לדאוג לכם לארוחות בשבועיים הראשונים. הם בטוח ישמחו לעזור וזה כל כך מקל על החיים. נשמע לך מוזר לבקש? בשלי והקפיאי! זה הזמן לבישולים אחרונים. בשלי והקפיאי אוכל להפשרה מהירה – כדי שלא תצטרכו לבשל לאחר הלידה אם לא יהיה לכם חשק.
- שני ונוחי הרבה: למרות שאת מתקשה, נצלי את השבועות האחרונים הללו שלפני הלידה לשינה ולמנוחה מרובה, כיוון שלאחר הלידה אולי יהיה נוח יותר לישון מבחינה גופנית, אך יהיה גם תינוק קטן לטפל בו, והתינוק בקש עזרה וטיפול בשעות לא צפויות, ולא קלות. ישנן אימהות שישנות רק שעתיים רצופות בכל לילה. וישנן כאלו שישנות יותר. דמייני את המצב הטוב ביותר שאת מסוגלת לדמיין כדי לא לדאוג לחינם וללא צורך, ולכי לישון. את תזדקקי לכוחות האלו בהמשך. התפנקי עתה כאוות נפשך. לכי לטייל. פגשי חברים ומשפחה. בשבועות הראשונים שלאחר הלידה את לא תוכלי לעשות זאת, לא רק בגלל התינוק, אלא משום שאת תחלימי מלידה, באופן פיזיולוגי.
- הכיני תיק שיהיה לך לאחר הלידה: קראי 40 דברים חשובים שיהיו לך בחדר הלידה – תיק לידה >
חשוב להכין תיק לידה, כיוון שאת תדממי הרבה, ויכאב לך באזור הנרתיק – אם בגלל תפרים, אם בגלל ניתוח קיסרי, אם בגלל קרעים קטנים בפרינאום שלא דרשו תפרים אך הם כואבים מאוד. עלייך לטפל בעצמך לאחר הלידה, ועדיף שכל הציוד לו את זקוקה כבר יהיה בהישג יד.
בהצלחה יקרה! ושיהיה במזל 😉
[bsa_pro_ad_space id=2]
קראי על התפתחות העובר ברחם לאורך כל שבועות ההריון:
שבוע הריון 1 + 2 אינם קיימים. קראי מדוע במדור שבועות הריון > חודש ראשון להריון: שבוע 3 להריון // שבוע 4 להריון // שבוע 5 להריון // שבוע 6 להריון חודש שני להריון: שבוע 7 להריון // שבוע 8 להריון // שבוע 9 להריון // שבוע 10 להריון חודש שלישי להריון: שבוע 11 להריון // שבוע 12 להריון // שבוע 13 להריון // שבוע 14 להריון // שבוע 15 להריון חודש רביעי להריון: שבוע 16 להריון // שבוע 17 להריון // שבוע 18 להריון // שבוע 19 להריון חודש חמישי להריון: שבוע 20 להריון // שבוע 21 להריון // שבוע 22 להריון // שבוע 23 להריון חודש שישי להריון: שבוע 24 להריון // שבוע 25 להריון // שבוע 26 להריון // שבוע 27 להריון חודש שביעי להריון: שבוע 28 להריון // שבוע 29 להריון // שבוע 30 להריון // שבוע 31 להריון // שבוע 32 להריון חודש שמיני להריון: שבוע 33 להריון // שבוע 34 להריון // שבוע 35 להריון // שבוע 36 להריון חודש תשיעי להריון: שבוע 37 להריון // שבוע 38 להריון // שבוע 39 להריון // שבוע 40 להריון // שבוע 41 להריון // שבוע 42 להריון // מזל טוב! 🙂מידע שעשוי לעניין אותך:
- מציל החיים שאינו ידוע בציבור: למה באמת חשוב שתשמרו דם טבורי?
- מה עלייך לעשות אם ירדו לך המים: הנחיות רפואיות >
- כך תמנעי חיתוך חיץ וקרעים בלידה >
- תנוחות ישיבה מומלצות ולא מומלצות לקראת סוף ההריון >
- מהם הדברים שאת חייבת לקחת איתך לחדר הלידה? רשימת לידה מקיפה ומסודרת >
- רכישת עגלה לתינוק – על מה את צריכה לשים דגש? מדריך מפורט >
- על הורמוני הלידה: אוקסיטוצין ואדרנלין >
- איך מתזמנים צירי לידה?
- על השלב הראשון של הלידה והסברים נוספים >
- על השלב השני של הלידה> >
- הזמנה מעוצבת לברית או לבריתה – חינמון חמוד באהבה!
- למה הנקה חשובה מיד לאחר הלידה?
- כמה משקל יורד בלידה?
- איך תדעי שהלידה שלך מתקרבת? סימנים מקדימים ללידה >
- איך תצרי חווית לידה חיובית עבור התינוק שלך?
- זירוז לידה טבעי מול זירוז לידה רפואי – מה כדאי?
- דמיון מודרך ללידה קלה >
- חיתוך חבל הטבור בלידה טבעית – האם לנתק או להמתין?
- מדור הכנה ללידה
עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:
טיפים לשיער לנשים בהריון: את סובלת אבל השיער שלך מרוצה.
ידעתן שבמהלך הריון שיער כמעט לא נושר בגלל ההורמונים ומשום שאין איבוד דם כתוצאה מווסת? מה שקורה לשיער אחרי הריון
איך עוברים את החורף בשלום? טיפים לאמהות מניקות – ולכולן
מחלות חורף כבר עומדות בפתח והנה אנחנו מתחילים –
נטילת חומצה פולית בהריון ולפניו מסייעת למנוע מומים בעובר.
נטלי חומצה פולית לפחות 3 חודשים לפני ההריון ו-3
למה צריך קורס הכנה ללידה? / קרן בינשטיין, מכינה ללידה, מסבירה.
קורס הכנה ללידה – באמת צריך את זה? כן, שמעת