שבוע חמישי להריון - יש פעימות לב!
שבוע 5 להריון שלך התחיל, איזה יופי! בוודאי תשמחי לדעת שבשלב זה העובר שלך נראה כמו ראשן. 😉 יתכן ואת עדיין לא יודעת בביטחון שאת בהריון, אך את תדעי בוודאות ממש בקרוב.
שבועות הריון מתחילים כאן >
בכתבה זו נסקר את שבוע 5 להריון בנושאים הבאים:
באילו שלבי התפתחות נמצא העובר שלך בשבוע 5 להריון? מה קורה איתך בשבוע זה? וכמובן, המלצות והנחיות לביצוע – ושיהיה במזל 🙂
העובר בשבוע 5 להריון
העובר שלך עכשיו, שבוע 5 להריון, כבר בגודל של גרעין תפוח. הוא אמנם נראה כמו ראשן יותר מאשר כמו בן-אדם, אך קצב הגדילה שלו מהיר ביותר, ובקרוב מאוד הוא ישתנה ללא היכר.
בשבוע החמישי לחייו, העובר מורכב משלוש שכבות נבט
נבט?! כן, נבט. שלושת שכבות הנבט הן בעצם קבוצות של תאים. תאים אלו, בסופו של דבר, גדלים ומתפתחים לכדי איברים של ממש בגוף האדם. שלושת שכבות הנבט שלנו הן:
- אקטודרם (Ectoderm)
קבוצת התאים ממנה יתפתחו המוח, חוט השדרה, מערכת העצבים ועמוד השדרה, וכן העור, השיער והציפורניים, בלוטות החלב והזיעה והאמייל של השיניים. - מזודרם (Mesoderm)
שכבת הביניים ממנה נוצרים הלב ומערכת הדם, שרירים, סחוסים, עצמות, ורקמות תת עוריות. - אנדודרם (Endoderm)
קבוצת התאים אשר ממנה ייווצרו הריאות, המעיים, מערכת השתן, בלוטת התריס, הכבד, הלבלב.
גם השיליה וחבל הטבור מתחילים בשבוע החמישי להריון לקחת חלק גדול בתהליך ולמלא את תפקידם במרץ. חבל הטבור והשיליה משמשים להעברה של חמצן וחומרי מזון לעובר, וכך כל מה שאת מכניסה לגוף מגיע גם אליו (כשתיה, אוכל, וגם רעלים מן האוויר).
צפי בפעימות הלב של העובר בשבוע 5 להריון (החל מדקה 0:42):
מה קורה איתך בשבוע 5 להריון?
בשלב זה של ההריון החדש סביר להניח שאת עדיין לא מרגישה כלום – לא כאבים בחזה, לא נפיחות, לא בחילות הריון ולא תופעות אחרות. אבל אל תדאגי. העדר תופעות אלו או תופעות אחרות אינו מרמז שקיימת בעיה בהריון. למעשה, מעט מאוד נשים מרגישות משהו בשלב זה.
מי שמתבונן בך מהצד אינו יכול לנחש שאת בתחילתו של הריון בשלב זה. אבל התהליך הפנימי שמתרחש בתוך גופך הוא דרמטי ומדהים. תאים מתחלקים במהירות מסחררת והעובר שלך הולך וגדל בדרכו להפוך לתינוק.
כיוון שאין שום סימן לכך שההריון שלך תקין, יתכן ואת מעט לחוצה, וכי כל כאב או אי נוחות מפחידים אותך. אל תחששי. את בתחילתו של תהליך הריון, שהוא תהליך מורכב מאוד שגופך עובר, ולעתים השינויים הפנימיים יוצרים סימפטומים שונים.
במקרה שאת חווה אחת מהתופעות הבאות, גשי מיד לרופא/ה!
- את חווה דימום רב
- יש לך כאבי בטן חזקים וחדים
- את חשה חולשה עזה
- יש לך סחרחורות המלוות בבחילה
לעומת זאת, סימפטומים אופייניים שאת עלולה לחוות בשבועות ההריון הראשונים והם נורמלים לחלוטין:
- עייפות
בשבוע 5 להריון הגוף שלך צריך לייצר כמות גדולה מאוד של דם כדי להיות מסוגל להעביר חמצן וחומרי מזון לא רק לתאי הגוף שלך, אלא גם לעובר שלך. מכיוון שכך, נוצר עומס על מחזור הדם שלך וקצב פעימות הלב שלך מתגבר. כתוצאה מהמהירות הגדלה של קצב הלב שלך את חווה עייפות גדולה, ולפעמים גם בחילות וכאבי ראש. השתדלי לנוח בכל רגע שאת יכולה, העייפות תעבור בשלב מאוחר שיותר של שבועות ההריון. - מצבי רוח משתנים
סביר להניח שרק עכשיו, בשבוע חמישי להריון, גילית שאת אכן בהריון – ואת בוודאי שרויה בעיצומה של סערת רגשות. אנחנו מקוות ששמחה, התרגשות וציפייה לקראת הבאות הם מה שמאפיינים תקופה זאת עבורך, אבל גם אם לא – לא נורא. תחילתו של הריון, בעיקר הריון ראשון אבל לא רק, מלווה פעמים רבות בפחדים ובדאגות וזה בסדר גמור. אלו יעברו במשך הזמן, ואם לא – אז דאגי לטפל בהם למען בריאותך ולמען בריאותו הנפשית של תינוקך. כעת, פשוט הניחי לרגשות לשטוף אותך במלוא עוצמתם ודאגי לשתף מישהו במה שעובר עלייך.
כשם שאת מכילה את העובר שלך, כך את מכילה את מגוון הרגשות שצצים ועולים בתקופה זו. נשימה עמוקה ופעילות מרגיעה יכולים לעזור.
העובדה שבתוכך גדל תינוק קטנטן שבעתיד ייוולד לעולם, נראית לגמרי לא מציאותית, אך את צריכה להתחיל להסתגל לכך. יש לך זמן 😉 זכרי שהדאגה לשלומו של העובר או לשלומך שלך לא תועיל במהלך ההריון. מה שכן יועיל, זה פשוט להיות אחראית על היותך בריאה ומתוחזקת היטב. כאשר לך טוב – גם לעובר שלך טוב. כשאת בריאה, יש לעובר את התנאים האופטימאליים להתפתחות תקינה. אז הסירי דאגה מליבך, הניחי לו לגדול בשקט ודאגי לעצמך היטב. - בחילות ורגישות לריחות
ישנן נשים שחוות בחילות לא נעימות כבר בשבוע 5 להריון. זה מתבטא בחוסר חשק להכניס אוכל לפה, ולפעמים אפילו טעם של מים גורם להתגברות הבחילה.
הרגישות לריחות עולה ורלכן יחות שבדרך כלל רק אינם נעימים לך – כעת מעוררים בך בחילה. יתכן ואת חשה בחילה גם מריחות שאהבת בעבר (נשים רבות מדווחות על תחושת גועל מקפה הבוקר שהן כל כך אהבו).
הבחילות אמנם נקראות בחילות בוקר, אבל הן לא חייבות להגיע אך ורק בבוקר. אם את מתעוררת עם בחילה, נסי לאכול משהו. - תכיפות במתן שתן
הצורך שלך לרוץ לשירותים הולך וגובר. מה שגורם לכך הוא גם העליה ברמות ההורמונים, וגם הרחם שגדל ויוצר לחץ על שלפוחית השתן. לא נעים – אבל גם לא נורא! זכרי להתרוקן לפני שאת יוצאת מהבית.
ושיהיה בהצלחה 😉
קראי על התפתחות העובר ברחם לאורך כל שבועות ההריון:
שבוע הריון 1 + 2 אינם קיימים. קראי מדוע במדור שבועות הריון >
חודש ראשון להריון: שבוע 3 להריון // שבוע 4 להריון // שבוע 5 להריון // שבוע 6 להריון
חודש שני להריון: שבוע 7 להריון // שבוע 8 להריון // שבוע 9 להריון // שבוע 10 להריון
חודש שלישי להריון: שבוע 11 להריון // שבוע 12 להריון // שבוע 13 להריון // שבוע 14 להריון // שבוע 15 להריון
חודש רביעי להריון: שבוע 16 להריון // שבוע 17 להריון // שבוע 18 להריון // שבוע 19 להריון
חודש חמישי להריון: שבוע 20 להריון // שבוע 21 להריון // שבוע 22 להריון // שבוע 23 להריון
חודש שישי להריון: שבוע 24 להריון // שבוע 25 להריון // שבוע 26 להריון // שבוע 27 להריון
חודש שביעי להריון: שבוע 28 להריון // שבוע 29 להריון // שבוע 30 להריון // שבוע 31 להריון // שבוע 32 להריון
חודש שמיני להריון: שבוע 33 להריון // שבוע 34 להריון // שבוע 35 להריון // שבוע 36 להריון
חודש תשיעי להריון: שבוע 37 להריון // שבוע 38 להריון // שבוע 39 להריון // שבוע 40 להריון // שבוע 41 להריון // שבוע 42 להריון // מזל טוב! 🙂
עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:
טבלת בדיקות הריון לביצוע במהלך כל שבועות ההריון.
אילו בדיקות צריך לעשות בהריון? טבלת בדיקות הריון שיש לעשות מתחילת ההריון ועד לאחר הלידה – לגזור ולשמור. מתחת לטבלה
תזונה בריאה בהריון וחשיבותה להתפתחות תקינה של בריאות העובר.
<h2>מהם המזונות שיש בהם יתרונות עבור העובר שלך? מהם המזונות
איך עוברים את החורף בשלום? טיפים לאמהות מניקות – ולכולן
מחלות חורף כבר עומדות בפתח והנה אנחנו מתחילים –
זירוז לידה באמצעות סטריפינג – פקיעה מלאכותית של קרום מי השפיר
זירוז לידה הוא נושא רחב ומורכב המעסיק נשים רבות, רופאים