לפי מאמר עדכני במכון דוידסון, אתר הבית של מכון ויצמן למדע, תפוח אדמה בעל גוון ירוק מהווה סכנה בריאותית ממשית ויש להימנע מאכילתו.
תפוח אדמה ירוק הינו תפוח אדמה שעבר תהליך של חשיפה גדולה לשמש וכתוצאה מכך החל להוריק (החל להפוך לירוק). תהליך ההורקה גורם לייצור רעלן מסוכן בשם סולנין (Solanine), אשר גורם להזיות, שיתוק, כאבי בטן, הקאות, וכאשר מדובר במינונים גבוהים של הרעלן הוא עלול לגרום אף להאטה בקצה הלב ובנשימה. מכיוון שהסולנין מיוצר לרוב בעקבות חשיפה לשמש, ההמלצה היא לאחסן תפוחי אדמה באזור קריר ומוצל, רצוי בחושך. ניתן לשמור את תפוח האדמה במקרר, משום שהקור מאט את תהליכי ההרקבה של הירק ובנוסף – במקרר יש חושך.
מצאתם תפוח אדמה ירוק?
הסרת החלק הירוק ואכילת שאר חלקי תפוח האדמה לא תעזור – הרעלן המסוכן סולנין (Solanine) מצוי לא רק בחלק הירוק של תפוח האדמה, אלא בכולו. מצאתם תפוח אדמה ירוק? זרקו אותו לפח ואל תעשו בו כל שימוש.
https://www.youtube.com/watch?v=Hp3EzHTnsR8
רק בריאות!